Garrett Turbo

Garrett Turbojen valmistaja kuuluu kansainväliseen Honeywell-konserniin. Se keskittyy turboahdinteknologiaan henkilöautoissa, joiden moottoritilavuus on puolesta kuuteen litraan. Nykyteknologiaa on muuttuvasiipinen turboahdin hukkaportteineen ja sähköisine säätimineen.

pic_edustukset_garret_001

Garrett toi ensimmäiset muuttuvageometriset VNT-ahtimet (Variable Nozzle Turbine) markkinoille jo vuonna 1989. Niiden ansiosta autoteollisuus on voinut kehittää entistä tehokkaampia ja taloudellisempia suorasuihkudieselmoottoreita. Garrett turbo on käytössä muun muassa Audilla, Volkswagenilla, Saabilla, Mercedes-Benzillä ja BMW:llä.

Turboahtaminen on avaintekijä myös kehitettäessä bensiinimoottoria, jossa korkea suorituskyky yhdistyy entistä alhaisempiin hiilidioksidipäästöihin. Tehokkaan mutta samalla ympäristöystävällisemmän bensiinimoottorin kehitystyössä olennaista on moottoritilavuuden pienentäminen ja suorasuihkutus. Näiden tavoitteiden saavuttamisessa korkeita lämpötiloja (jopa 1050º C ) kestävien turboahtimien osuus on ratkaiseva.

Katso valtuutetut Garrett turbo jälleenmyyjät.

Turbotekniikka Oy on valtuutettu Garrett® maahantuoja
Authorized Garrett® Distributor

Garret Turbo Kotisivut